۰۲۱-۵۴۷۶۴​

۰۲۱-۵۴۷۶۴​

برای مشاوره حقوقی آنلاین با 09120477116 تماس حاصل نمایید

آزار جنسی + تعرض جنسی

آزار جنسی و تعرض جنسی و تجاوز جنسی
آزار جنسی و تعرض جنسی و تجاوز جنسی

آزار جنسی و تعرض جنسی چیست؟

آزار جنسی و تعرض جنسی، یکی از جرایمی است که نظم عمومی و اخلاق حسنه را خدشه‌دار می‌کند. قربانیان این جرم به لحاظ روحی تا سالیان سال گرفتار و درگیر عاطفی باشند. بنابراین برای اثبات آن و مجازات مرتکب حساسیت بیشتری وجود دارد.

درصورتی که مرتکب فرد قربانی را تحت فشار روانی یا اغفال نماید قراردهد یا او را اغفال عمل او آزار جنسی یا تعرض جنسی است. اما اگر مرتکب به لحاظ فیزیکی مانند کتک زدن یا اسلحه کشیدن فرد را وادار به اعمال جنسی کند و در نهایت به هدف خود برسد، عمل وی تجاوز جنسی است. برای فهمیدن تفاوت میان آزار جنسی و تعرض و تجاوز جنسی و تفیکیک آنان ابتدا باید به تعارف هرکدام بپردازیم.

برخلاف تصور عام مردم، قربانیان جرم تعرض جنسی تنها زنان نیستند هرچند که دربین آنان شایع‌تر است؛ اما قربانیان این جرم ممکن است مردان یا حتی کودکان نیز باشند.

مشاور حقوقی

تعریف آزار جنسی

بنا بر گفته‌های وکیل پایه یک دادگستری به طور کلی آزار جنسی به هرگونه رفتار یا کلام جنسی که موجب توهین و تحقیر و تهدید فرد شود را آزار جنسی می‌گویند. آزار جنسی یک تعریف کلی است که تجاوز جنسی و تعرض جنسی، مصداق‌هایی از آن است و در ادامه به تعارف آن خواهیم پرداخت. برخی از مثال‌های آزار جنسی ؛

  • درخواست رابطه‌ جنسی
  • چشم‌ چرانی و خیره نگاه کردن
  • هرگونه لمس یا تماس بدون رضایت
  • هر نوع ابراز نظر با معنای جنسی
  • نمایش چیزهای بی‌ادبانه و توهین‌آمیز در جمع یا در حریم شخصی شما.
  • نمایش حرکات یا رفتارهای بدنی که شامل مضامین جنسی باشد.
  • شوخی‌های جنسی
  • سوال کردن درباره زندگی جنسی فرد
  • توهین با الفاظ جنسی
  • ارتکاب به رفتار مجرمانه، مثل تماس تلفنی بی‌دلیل،‌ بدن‌نمایی یا تعرض جنسی.

تعرض جنسی

تعرض جنسی شامل هرگونه آزار جنسی است که موجب درد، ترس، تحقیر شود و می‌تواند به صورت جسمی یا روحی باشد. تعرض روانی می‌تواند به شکل اجبار فرد به تماشا محصولات پورن باشد و تعرض جسمی به صورت اجبار فرد به ارضا جنسی یا لمس بدن باشد.

تجاوز جنسی

تجاوز جنسی یکی از جرایم غیر کشنده می‌باشد که به هر نوع دخول آلت جنسی یا هر عضو خارجی به بدن قربانی به صورت اجباری می‌باشد.

در تمامی این جرایم باید توجه داشت که  آزار جنسی، تعرض جنسی و تجاوز جنسی باید بدون رضایت قربانی صورت بگیرد. به این معنا که فرد قربانی نسبت به هرگونه اعمال جنسی توسط مرتکب رضایت نداشته باشد اما در مواقعی که فردی به واسطه دروغ و فریب مانند وعده‌ی ازدواج با شخصی رابطه جنسی برقرار کند؛ مرتکب تجاوز نمی‌باشد. چراکه دراین صورت شخص فریب خورده با رضایت خود تن به رابطه جنسی می‌دهد هرچند که این رضایت وی ناشی از وعده‌ی دروغین باشد.

آنچه که مسلم است مسائل جنسی دارای آثار روانی و خانوادگی می‌باشد ‌و شما باید نسبت به حقوق خود آگاه باشید. درصورت داشتن هرگونه مشکلات حقوقی درخصوص مسائل جنسی می‌توانید با وکیل کیفری موسسه حقوقی فرهنگ تفاهم  مشاوره نماید.

تماس با وکلای پایه یک دادگستری

اثبات آزار جنسی و تجاوز جنسی

چگونگی اثبات یک جرم از مهم‌ترین مراحلی است که شاکی باید روند آن را سیر کند. باتوجه به متون فقهی که در قوانین ایران حاکم است، برای اثبات آزار جنسی یا به طور دقیق تجاوز جنسی می‌توان به از اقرار متهم، شهادت 4 مرد عادل و علم قاضی اشاره کرد.

همان طور که می‌دانید برای اثبات تمامی جرایم از اقرار متهم، شهادت شهود، علم قاضی استفاده می‌شود. اما در جرم تجاوز جنسی بسیار بعید است که فرد مرتکب علیه خود اقرار کند و بیشتر موارد متهم سعی در انکار اتهامات دارد.  

جرم تجاوز از اعمالی می‌باشد که معمولا در خفا و به صورت پنهانی انجام می‌شود بنابراین عملا نمی‌توان برای اثبات تجاوز از شهادت دیگران الخصوص 4 مرد عادل استفاده کرد.

باتوجه به آنچه که در بالا گفته شد تنها راه اثبات تجاوز جنسی علم قاضی است که از طریق نظر پزشکی قانونی، اظهارت متهم در جلسات مختلف دادگاه و ارتباط قبلی متهم با قربانی و … بدست می‌آید.

وکیل پایه یک دادگستری بیان می‌کند که نظریه پزشکی قانونی مهم‌ترین گواهی برای علم قاضی است. بنابراین فرد قربانی نهایتا 24 الی 48 ساعت بعد از واقعه تجاوز باید به پزشکی قانونی مراجعه کند چراکه آثار تجاوز بر روی بدن قربانی به زودی از بین می‌رود.

مجازات تجاوز جنسی و تعرض جنسی

طبق بند ت ماده 224 قانون مجازات اسلامی زمانی که یکی از طرفین به برقراری رابطه جنسی راضی نبوده و او را وادار به ارتکاب این عمل نماید این ویژگی برای شخص مکره از کیفیات مشدده محسوب و مجازات آن تا حد اعدام می‌باشد.  همچنین اگر به واسطه اغفال و فریب دادن دختر نابالغ یا از طریق ربایش ، تهدید یا ترساندن زن موجب تسلیم شدن او به رابطه جنسی شود نیز حکم فوق جاری است».

علاوه بر کیفر اعدام متجاوز مقرر در بند ت ماده 224 قانون مجازات  اسلامی1392 ، قانونگذار در ماده 231 این قانون ، پرداخت ارش البکاره و مهرالمثل را نیز به عنوان ضمانت اجرای مدنی تجاوز و راهکاری برای حمایت از بزه دیدگان زن تجاوز جنسی پیش بینی کرده است.

سوالات متداول

آیا تجاوز جنسی بعد از چند سال قابل پیگیری است؟

بله در صورتی که بتوان اثبات کرد،  قابل رسیدگی دارد. لاما در صورتی که اثبات شود مجازات اعدام خواهد داشت.

تهدید به مرگ بعد از رابطه ی جنسی از طرف پسر قابل شکایت است؟

بله. اگر موجب هرگونه مزاحمت و یا تهدید در پیامک و ….. سریعا با پلیس تماس گرفته و علیه وی شکایت کیفری نماید.

چگونه می‌توان تجاوز جنسی را پس از گذشت چندسال اثبات کرد؟

با علم قاضی و با DNA فرد متجاوز بر روی ملافه یا پتو حتی با گذشت چندسال یا حتی شستن ملافه می‌توان تجاوز جنسی را اثبات کرد.

این مطلب را به اشتراک بگذارید:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مرتبط

خیار شرط چیست

بیع شرط چیست؟

بیع شرط در قانون گاهی در ضمن عقد بیع، بایع و مشتری شرط می‌کنند که اگر بایع در مدت زمان معینی ثمن را به مشتری مسترد نکند، حق فسخ معامله

ادامه‌ی مطلب »
صلح عمری چیست

صلح عمری چیست

صلح عمری در قانون به چه معناست؟ صلح عمری یا معامله عمری به معنای قراردادی است که طرفین آن با یکدیگر به توافق می‌رسند که در آن یک طرف به

ادامه‌ی مطلب »
حق انتفاع

حق انتفاع چیست؟

حق انتفاع در قانون چیست حق انتفاع به معنای بهره‌برداری از یک مال یا منافع آن که به دیگری تعلق دارد، است. در تعریف حقوق مدنی، به حقی گفته می‌شود

ادامه‌ی مطلب »
ملک اوقافی چیست

سند ملک اوقافی

مقدمه یکی از اصطلاحاتی که در بازار مسکن شناخته می‌شود، “ملک اوقافی” یا “وقفی” است. این نوع ملک، به دلیل شرایط خاصی که دارد، در نحوه نقل و انتقال و

ادامه‌ی مطلب »