وکیل جرایم پزشکی
وکیل جرایم پزشکی به وکیل پایه یک دادگستری گفته میشود که نسبت بهتمامی قوانین جزایی و کیفری اعم از قوانین حوزه پزشکی اطلاعات و دانش بسیار دارد و حوزه تخصص خود را در زمینه دعاوی پزشک و بیمار گذاشته است.
وکیل جرایم پزشکی به جهت تخصص جزایی خود به کلیه امور مربوط به قوانین و مقررات ویژه پزشکان ایران آگاهی کامل دارد و میتواند به شکل تخصصی به مسائل مربوط به تقصیر پزشک بپردازد، بدین معنا که باتوجهبه این که شخص پزشک حسب شرایط میتواند هم دارای مسئولیت مدنی و کیفری باشد، شخص وکیل جرایم پزشکی باید بهصورت کامل با قوانین حقوق ایران آشنایی داشته باشد.
وکیل جرایم پزشکی میتواند به بیمار و پزشک درهرصورت برای رسیدن به آن چه که حق مسلم آنها میباشد یاریرسان خوبی باشد، چرا که همیشه حق با بیمار نمیباشد و شخص پزشک نیز میتواند حق شکایت از بیمار را در شرایطی دارا باشد و دراینخصوص میتواند از وکیل جرایم پزشکی راهنمایی بگیرد، به همین دلیل به شما توصیه مینماییم در هر جایگاهی که هستید به جهت آن که وقت و هزینه بسیاری در این راه متحمل نشوید و در کمترین زمان به حق خود برسید با وکیل متخصص جرایم پزشکی مشاوره داشته باشید.
جرایم پزشکی به چه معناست؟
جرایم پزشکی که در زمره جرایم کیفری محسوب میشوند، شامل موارد بسیار گستردهای میتوانند باشند که قانون در خصوص هرکدام از آنها تا جای ممکن توضیحاتی داده و نسبت به آنها مجازات قرار داده است، به طور نمونه میتوانیم به حالتی اشاره نماییم که شخص پزشک گاهی با وجود این که در حوزه تخصصی خود از دانش کافی برخوردار نیست، اقدام به نوشتن نسخهای برای بیمار مینماید که این امر موجب ورود ضرر و زیان جسمی و مادی به بیمار میگردد و گاه نیز شخص پزشک با اقدام به توهین به فرد بیمار موجبات شکایت را نسبت به خود فراهم می آورد، چرا که توهین و فحاشی از منظر قانون جرم محسوب و دارای مجازات است.
درهرصورت باید به این موضوع اشاره کرد که موارد مطروحه هرچند از روی سهلانگاری شخص پزشک باشد از حیث قانون اساسی جرم محسوب میگردد و برای آگاهی کامل در این مورد که پزشک در چه مواردی دارای مسئولیت از حیث کیفری میباشد میتوان با وکیل کیفری که در حوزه جرایم پزشکی نیز صاحب تخصص است، صحبت و مشورت نمود.
چه مواردی جز مصادیق جرایم پزشکی است؟
از موارد مهمی که میتوان به آن اشاره نمود و آنها را جز مواردی دانست که اصطلاح جرم پزشکی به آن بار میشود به این موارد اشاره مینماییم:
انجام کلیه امور پزشکی که باید منحصراً توسط پزشک در محیط بیمارستان و با استفاده از تجهیزات خاص صورت بگیرند و پزشک بدون درنظرگرفتن این شرایط اقدام به انجام درمان بیمار در محیط درمانگاه و یا مطب شخصی خود مینماید و به این شکل موجب ورود ضرر جسمی به بیمار میگردد.
افشای اسرار بیمار توسط پزشک اعم از بیماریهایی که واگیردار نیستند موجبات مسئولیت پزشک را فراهم می آورد و مطابق ماده ۶۸۴ قانون مجازات اسلامی برای این نوع جرایم تا یک سال حبس در نظر گرفته شده است.
انجام جنایت در عمل جراحی به این شکل که پزشک بدون علت پزشکی یکی از اعضای بدن شخص بیمار را حین جراحی قطع یا خارج نماید.
صادرکردن گواهی خلاف واقع به این صورت که پزشک به طور مثال: برای معافیت فرد از دوره سربازی گواهی صادر مینماید که در این حالت مطابق قانون علاوه بر آن که وجه دریافتی از پزشک مسترد میگردد به حبس و جزای نقدی مطابق قانون مجازات اسلامی محکوم خواهد شد.
کلاهبرداری در امر پزشکی به این معنا که پزشک اقدام به تبلیغات پزشکی خلاف اصول و علم پزشکی مینماید و بهواسطه این تبلیغ اشتباه افرادی متحمل ضرر جسمی و مادی میگردند.
دراینخصوص شخص پزشک برای رسیدگی به پرونده خود و دفاع از شکایت مطروحه میتواند با وکیل جرایم پزشکی متخصص مشورت نمایید و در صورت لزوم قرارداد وکالت منعقد نماید.
انواع قصور پزشکی را بیان نمایید؟
قصور پزشکی در قانون به دو قسم بیاحتیاطی و بیمبالاتی تقسیم میشود که در خصوص آنها توضیحاتی به شما خواهیم داد:
- بیاحتیاطی
بیاحتیاطی زمانی رخ میدهد که فرد پزشک از حدود وظایف خود سهلانگاری نماید به این معنا که بر اثر بیاحتیاطی، در جریان جراحی صورتگرفته ابزاری را در بدن بیمار جا بگذارد و باعث عفونت بدن بیمار بشود، این موارد بیشتر توسط پزشکان بیتجربه و یا کمتجربهای رخ میدهد که تخصص و دانش کافی برای امور مربوطه را ندارند و بر اثر استرس و تنشی که دارند مرتکب این بیاحتیاطی میشوند.
- بیمبالاتی
بیمبالاتی زمانی رخ میدهد که برخلاف حالت بیاحتیاطی که پزشک بر اثر بیتجربگی مرتکب قصور میشد و به بیمار آسیب وارد میکرد، در حالت بیمبالاتی پزشکی که عمل را انجام میدهد شخصی متخصص و باتجربه میباشد که در انجام امور پزشکی مرتکب خطا میگردد، این خطاها میتوانند از مقدماتیترین موارد شروع شوند به این شکل که در انجام مواردی نظیر عمل جراحی، پزشک ابتدا باید آزمایشهایی بر روی بیمار برای آمادگیهای قبل عمل انجام دهد حال اگر پزشک بر اثر غفلت هیچکدام از این موارد را انجام ندهد و بیمار بر اثر مشکلات پیشآمده فوت نماید این ناشی از بیمبالاتی میباشد.
قصور پزشکی به چه شکل اثبات می شود؟
آن چه که در ابتدا باید به آن اشاره نماییم این موضوع میباشد که در هر شکایتی شخص شاکی باید ادلهای را برای اثبات حقانیت خود در شکواییه ضمیمه نماید و اثبات قصور پزشکی شخص پزشک توسط نظر کارشناس پزشکی قانونی و کمیسیون نظامپزشکی با درنظرگرفتن ادله و شواهد ضمیمه شده مورد اثبات واقع میشود.
حال این که شخص شاکی چه مدارکی را باید ضمیمه پرونده نماید باید بیان نماییم که شاکی که فیالواقع همان بیمار و یا سرپرست اوست، باید پرونده پزشکی را که شامل نسخههای صادره از جانب پزشک میباشد به همراه برگههایی مبنی بر بستری شدن و یا در صورت وجود عکسهایی که قبل از عمل از وی گرفته شده را ضمیمه نماید و سپس برای تعیین میزان تقصیر پیشآمده به پزشکی قانونی برای گرفتن گواهی ارجاع داده شود و به این شکل بعد از تقدیم شکواییه پرونده به مرجع قضایی ذیصلاح ارجاع و روند رسیدگی به پرونده به طور تخصصی آغازخواهد شد.
مراحل شکایت و رسیدگی به جرایم پزشکی
جرایم پزشکی در هر سطح و به هر شکلی که رخداده باشند متضمن رسیدگیهای اصولی و قانونی هستند و وکیل و یا شخص آسیبدیده باید تمامی این مراحل را برای رسیدن به حق مسلم طی نمایند که در این جا به این مراحل بهصورت مختصر ولی کامل توضیحاتی خواهیم داد.
- مرحله اول:
فردی که خواهان شکایت از پزشک میباشد و یا حتی اگر پزشکی بخواهد از بیمار به جهاتی شکایت نماید ابتدا باید به وکیل جرایم پزشکی مراجعه نماید تا وکیل با آگاهی از تمامی وقایع رخداده شده و دریافت ادله و مدارک درست و محکم بتواند شکواییه اصولی برای فرد تنظیم نماید.
- مرحله دوم:
بعد از آن که شکواییه کیفری مورد تنظیم واقع شد، وکیل این شکواییه را در دفتر خدمات الکترونیکی و در سامانهای به نام ثنا ثبت مینماید، بعد از انجام این کار شکواییه به دادسرای انتظامی پزشکان ارجاع داده میشود و وقتی برای رسیدگی تعیین میگردد.
- مرحله سوم:
بعد از آن که پرونده برای رسیدگی به دادسرا ارجاع داده شد، بازپرس پرونده تحقیقات و رسیدگیهای لازم را به روی پرونده آغاز مینماید و بعد از احراز آن که فرد متهم واقعاً مرتکب جرم شده است، قرار جلب دادرسی را صادر مینماید.
- مرحله چهارم:
بعد از صدور قرار جلب دادرسی متهم، بازپرس در این جا دادستان پرونده را از موضوع مطلع نموده و دادستان بعد از آگاهی از این امر کیفرخواست صادر مینماید و اعلام مجرمیت میکند.
- مرحله پنجم:
اعلام مجرمیت وقتی صورت بگیرد دادسرا موظف میباشد پرونده را جهت رسیدگیهای تکمیلی و صادر نمودن رأی نهایی به دادگاه صالح که در این جا دادگاه کیفری دو میباشد، ارسال نماید، دادگاه بعد از انجام بررسیهای تکمیلی و شنیدن دفاعیات وکیل جرایم پزشکی و متهم به جرم حکم موردنظر خود را صادر مینماید.
مراجع رسیدگی به تخلفات پزشکی
رسیدگی به تخلفات پزشکی باتوجهبه نوع موضوع دعوا در چندین مرجع قضایی قابل طرح و رسیدگی میباشد که به آن اشاره خواهیم نمود:
دادگاه عمومی
زمانی که عمل مجرمانهای در کشور رخ میدهد در ابتدا توسط دادگاههای عمومی مورد رسیدگی واقع میشود، جرایم پزشکی نیز از جمله این جرایم میباشند؛ ولی چون از حساسیت بالاتری نسبت به سایر اعمال مجرمانه برخوردار هستند، دادسرایی تحت عنوان دادسرا ویژه جرایم پزشکی برای آنها ایجاد شده است که به قصور پزشکی رسیدگی مینماید.
سازمان نظامپزشکی
در این سازمان مطابق آییننامه رسیدگی دادسراها به شکایات ناشی از تخلفات حرفهای پزشکان رسیدگی میشود، به این شکل که بعد از شکایت بیمار و یا سرپرست او که در این جا وکیل جرایم پزشکی میتواند باشد، دادسرای جرایم پزشکی به پرونده مطرح شده رسیدگی مینماید و بعد از احراز جرم و وارد نمودن شکایت مطرح شده، آن را به هیئت بدوی انتظامی ارجاع میدهد تا متناسب با آن اقدام نماید.
مراجع فرعی رسیدگی به تخلفات پزشکی
دادگاه انقلاب
مطابق آن چه که در اصلاح ماده ۳ مربوط به مقررات امور پزشکی آمده است، هر شخصی که بدون داشتن پروانه رسمی در امور مربوط به پزشکی، دندانپزشکی، داروسازی و … اقدام به اشتغال نماید و یا مؤسسه پزشکی در این مورد تأسیس کند و یا دارای پروانه کسب بوده و آن را به شخصی فاقد تخصص واگذار نماید و یا از پروانه کسب دیگری بهره ببرد، محل کار او توسط وزارت بهداشت تعطیل شده و به حبس و جریمه نقدی محکوم خواهد شد.
در خصوص تمامی جرایمی که در ماده ۳ اصلاحی آمده است در دادگاه انقلاب اسلامی رسیدگی انجام میشود.
سازمان تعزیرات حکومتی
این سازمان جدای از وظایف متعدد دیگری که توسط قانون به او محول شده است و نسبت به آن رسیدگی مینماید نسبت به قصور پزشکی نیز رسیدگی مینماید که از جمله آنها میتوانیم به مواردی اعم از:
- ایجاد مؤسسات پزشکی غیرمجاز توسط افرادی که صلاحیت لازم را ندارند.
- ایجاد مؤسسات پزشکی غیرمجاز توسط افرادی که متخصص هستند؛ ولی صلاحیت لازم را ندارند.
- خودداری ورزیدن بیمارستان از قبول و دادن خدمات به بیماران
- استفاده از پزشکان فاقد مجوز قانونی کار
- رها کرد مؤسسه پزشکی توسط پزشک و سایر کادر تخصصی در ساعات کاری و …
اینها تنها چندی از مواردی هستند که درصورتیکه رخ دهند توسط این سازمان قابل رسیدگی هستند.
باتوجهبه آن چیزی که بیان کردیم باتوجهبه نوع قصور رخداده شده توسط پزشک، رسیدگی به شکایات در یکی از مراجع مذکور مطرح میشود و بعد از ارجاع شکایت معمولاً شکایت توسط کارشناسان متخصص مورد بررسی واقع میشود و بعد از اتمام تحقیقات و دفاعیات رأی نهایی صادر میشود.
ویژگی های وکیل جرایم پزشکی
مراجعه به وکیل جرایم پزشکی مؤسسه فرهنگ تفاهم با مزایا و امتیازات ویژهای همراه است که با بیان آنها میتوانیم به شما این اطمینان را بدهیم رجوع به وکیل میتواند بهترین تصمیم برای شما باشد.
- اطلاعات و تخصص فراوان نسبت بهتمامی قوانین جزایی و کیفری حوزه پزشکی
- مهارت و تخصص بسیار در تنظیم شکواییه اصولی کیفری
- رسیدگی و پیگیری مستمر در امور محول شده ذیل قرارداد وکالت پزشکی
- انجام کلیه امور محول شده در دادسرا جرایم پزشکی
- مهارت و آگاهی بسیار در تنظیم لوایح دفاعیه اصولی برای پزشک خاطی یا بیمار
بهترین وکیل جرایم پزشکی در تهران
شما میتوانید در خصوص مشکلات پیشآمده ناشی از مواردی که به جرایم کیفری مربوط میشوند و نسبت به آن در مقام پزشک مورد اتهام قرار گرفتهاید و یا بهعنوان بیمار مورد ظلم و جنایت واقع شدهاید، با وکیل جرایم پزشکی متخصص در امور حقوقی اعم از قانون مجازات اسلامی و قوانین مختص پزشکی، مؤسسه حقوقی فرهنگ تفاهم که به کلیه قوانین این حوزه اشراف و آگاهی دارد مشاوره داشته باشید و به جهت شرایط رخداده قراردادی را منعقد نمایید؛ تا به بهترین شکل از حق شما دفاع بشود، چرا که انتخاب وکیل جرایم پزشکی متخصص در این زمینه میتواند بهترین تصمیم برای رسیدن به حق شما باشد.
علت آن که مراجعه به وکیل جرایم پزشکی را امری مهم میدانیم و آن را به مخاطبین خود توصیه مینماییم آن است که خیلی از افراد زمانی که از حیث پزشکی دچار مشکل میشوند گمان مینمایند که بهتنهایی میتوانند شکایت خود را مطرح و بهسادگی به حق خود برسند چهبسا این دیدگاهی اشتباه میباشد چرا که جرایم پزشکی بسیار گسترده هستند و نبود وکیل متخصص در کنار فرد میتواند روند شکایت او را طولانی کرده و پرونده را با شکست مواجه سازد، چهبسا مراجعه به وکیل جرایم پزشکی مهمترین توصیه ما به شما میباشد.
مزایای مشاوره با وکیل جرایم پزشکی در موسسه حقوقی فرهنگ تفاهم
مشاوره و بهرهگرفتن از وکیل جرایم پزشکی متخصص در امور جرایم پزشکی به این جهت حسن دارد که شما با مشورت و شرح مشکل پیشآمده نزد وکیل مؤسسه فرهنگ تفاهم در این زمینه میتوانید پیش از هرگونه اقدام خودسرانه در این زمینه از قوانین و مراحلی که باید طی شود آگاهی پیدا کنید و با توجه به شرایط پیشآمده اقدامات لازم را انجام دهید و در صورت نیاز با وکیل متخصص در جرایم پزشکی مؤسسه ما قرارداد وکالت تنظیم نمایید.
در واقع شخص شاکی نباید این تصور را داشته باشد که صرفاً با ارائه شکواییه میتواند بهتمامی حقوق خود دست پیدا نماید و در این راستا پیچیدگیهایی وجود دارد که فرد قطعاً با آنها مواجه میشود و اگر حضور یک وکیل متخصص حوزه پزشکی نباشد تا فرد را راهنمایی کند و ادله و مدارک درست و مستند به قانون در محاکم ارائه دهد، پرونده با شکست مواجه شده و تنها حاصلی که برای شاکی به همراه دارد چیزی جز هزینههای سنگین و روحیه ازدسترفته نمیباشد، ازاینرو به شما توصیه میکنیم تا کلیه امور مربوط خود را به وکیل مؤسسه حقوقی فرهنگ تفاهم بسپارید تا در کوتاهترین زمان و با کمترین هزینه به حق خود برسید.
سوالات متداول
هزینه وکیل جرایم پزشکی چقدر میباشد؟
وکیل جرایم پزشکی با توجه به پیچیدگی و نوع شکایت مطرح شده میزان حقالوکاله خود را مطرح میکند و مبلغ یکسانی در خصوص پروندههای پزشکی نمیتوان برآورد نمود.
مسئولیت پزشک به چند دسته تقسیم میشود؟
پزشک دو مسئولیت اخلاقی و حرفهای دارد که جنبه اخلاقی آن اشاره به آداب و اخلاق دارد و جنبه حرفهای اشاره به قواعد و اصولی دارد که پزشک در حرفه خود باید آن را مورد رعایت قرار دهد.
بین قصور و تقصیر پزشکی تفاوتی وجود دارد؟
بله قصور پزشکی به معنای آن است که بیمار در صورت غفلت و عدم پیگیری درست پزشک دچار مشکل جسمانی و یا حتی مرگ شود، تقصیر پزشکی به معنای آن است که عمل ارتکابی پزشک با قصد و عمد همراه بوده باشد.
مسئولیت پزشک در قرارداد بهوسیله است یا به نتیجه؟
در قانون اصلاحی مجازات اسلامی تعهد پزشک نسبت به بیمار حالت تعهد بهوسیله مشروط به تقصیر دارد، به این نحو که پزشک تعهد دارد تمامی تلاش و وظایف خود را در خصوص بهبود حال بیمار خود انجام دهد، ولی اگر خارج از حدود اختیارات خود عمل نماید و مرتکب تقصیر شود تعهد منجر به ضمان او شده و باید مجازات شود.
در چه مواردی پزشک مسئولیت دارد و باید مطابق قانون مجازات شود؟
پزشک در مواردی دارای ضمان میباشد که شامل: انجام عملی مخالف با اصول پزشکی، انجام عملی بدون درنظرگرفتن اذن بیمار و سرپرست او، ترک معالجه و … میتوانند جز مواردی باشند که طبق آن پزشک مسئول محسوب میشود.
چه زمانی پزشک دارای مسئولیت کیفری نسبت به بیمار خود میباشد؟
برای آن که پزشک دارای مسئولیت از باب کیفری باشد سه شرط لازم است: انجام فعل مجرمانه، نتیجه مجرمانه ناشی از فعل پزشک، رابطه سببیت بین فعل پزشک و صدمه وارده به شخص بیمار.
واردات و صادرات دارو بدون مجوز از وزارت بهداشت جرم محسوب میشود؟
بله هرگونه اقدام دراینخصوص مصداق بارز جرم بوده و مرتکب علاوه بر حبس و جزای نقدی باید تمامی داروها را به نفع دولت برگرداند.
چه جرایمی ممکن است توسط پزشک رخ دهد و او را نسبت به قانون و شخص بیمار مسئول نماید؟
بیان نمودن اسرار محرمانه بیمار، صادر نمودن گواهی برخلاف واقعیت، انجام عمل پزشکی خارج از تخصص پزشک، سقط غیرقانونی جنین از جمله مواردی هستند که میتوانیم به آنها اشاره نماییم، هرچند اینها چند مورد از تمامی مواردی هستند که به آنها اشاره کردیم.
یک پاسخ
سلام و عرض ادب
لطفا هزینه وکیل رو هم بفرمایید