موسسه حقوقی و آموزشی فرهنگ تفاهم

۰۲۱-۵۴۷۶۴​

۰۲۱-۵۴۷۶۴​

مشاوره حقوقی 02154764

فروش کالاهای تقلبی
فروش کالاهای تقلبی

فروش کالای های تقلبی

فروش کالای تقلبی یا فیک به جای کالای اصلی، به عنوان یک کلاهبرداری در نظر گرفته می‌شود و متقاضیان می‌توانند با استناد به مواد مذکور از حق خود برای شکایت از فروشنده استفاده کنند.

وکیل پایه یک دادگستری در مورد فروش کالای تقلبی

شکایت از فروش کالای تقلبی

زمانی که با مشکلی از این نوع مواجه می‌شوید، دو مسئله اساسی بسیار حائز اهمیت است. اولین موضوع آگاهی از قوانین مربوط به این مسئله است و دومین موضوع سرعت عمل در اعمال حقوق شما است.

وقتی که متوجه کیفیت نازل جنسی که بر خلاف توافق به شما فروخته شده‌است می‌شوید، باید بلافاصله این موضوع را به فروشنده اعلام کنید.

اگر مدت زیادی بعد از خرید مشکل را اعلام کنید، به این معنی است که به معامله پذیرفته شده‌اید و حق شکایت و بازگشت کالا را ندارید.

وکیل پایه یک دادگستری در مورد فروش کالای تقلبی

در نتیجه، بهتر است با آگاهی از قوانین مربوط به این موضوع، در صورت نیاز به سرعت اقدام کنید و از حقوق خود دفاع کنید.

اثبات دعوای کلاهبرداری فروش کالای تقلبی

فروش کالاهای تقلبی به جای کالاهای اصلی، طبق مواد ۴۳۸ تا ۴۴۰ قانون مدنی به عنوان تقلب شناخته می‌شود و می‌توانید با توجه به این موضوع، از حق خود برای شکایت از فروش کالاهای تقلبی استفاده کنید.

همچنین، مواد ۱۳۷ و ۱۴۰ قانون مدنی شرح کاملی در مورد فروش کالاهای تقلبی به جای کالاهای اصلی داده‌اند. در این مواد، حق فسخ معامله برای خریدار در صورت مغایرت کالای خریداری شده با کالای اصلی، تعیین شده است.

وکیل پایه یک دادگستری

با استناد بر ماده  ۱۳۷ قانون مدنی هر گاه خریدار بخشی از جنس را دیده و همه آن را بر اساس نمونه قبلی بخرد و بعد بین آنچه دیده و خریده تفاوت باشد، می‌تواند همه معالمه را قبول یا همه آن را رد کند.

در ماده ۴۳۸ قانون مدنی، عبارت “تدلیس” به کار رفته است که به معنی نسبت دادن وصف اشتباه به یک کالا است. در اینجا باید به این نکته توجه داشت که عملیات متقلبانه باید پیش از قرارداد صورت گرفته باشد تا به عنوان تدلیس شناخته شود.

مجازات های تدلیس در فروش کالا چیست؟

بعضی از حقوقدانان، در صورت محقق شدن شرایطی، تدلیس در معامله را به عنوان کلاهبرداری در نظر گرفته‌اند که به ازای آن مجازاتی در حدود یک تا هفت سال حبس و جزای نقدی معادل مال اخذ شده تعیین شده‌است.

به عنوان مثال، در قانون تعزیرات حکومتی، در ماده ۴ به کم‌فروشی اشاره شده و مجازات‌هایی مانند اخطار، جریمه، قطع تمام یا برخی از خدمات دولتی، تعطیلی موقت، لغو پروانه و غیره تعیین شده‌است.

وکیل پایه یک دادگستری

دادگاه صالح برای رسیدگی به جرم فروش کالای تقلبی

در این نوع از جرایم جهت رسیدگی به آنها، دادسرا و دادگاه صالح هستند که جرم در آن محل رخ داده است؛ به این مسئله صلاحیت محلی نیز گفته می‌شود.

همچنین در رابطه با صلاحیت محلی دادگاه، دادسرایی که در محدوده آن دادگاه وظایف خود را انجام می‌دهد، مجوز انجام تحقیقات اولیه را دارد.

با این حال، استثناء‌هایی نیز وجود دارد که در آن موارد، دادسرا یا دادگاهی رسیدگی می‌کند که جرم در آنجا رخ نداده است.

وکیل پایه یک دادگستری

برای اثبات جرم فروش کالاهای تقلبی و شکایت از مرتکب می‌توانید با وکیل کلاهبرداری موسسه حقوقی فرهنگ تفاهم مشورت کنید یا از طریق اعطای وکالت به وکیل کلاهبرداری پرونده خود را با اطمینان خاطر و در سریع ترین زمان ممکن به نتیجه مطلوب برسانید و حقوق از دست رفته خود را برگردانید.

موسسه حقوقی فرهنگ تفاهم با سابقه درخشان و در اختیار داشتن وکلای متخصص در تمامی زمینه‌های حقوقی و کیفری و ورود به پرونده های متععد در خصوص کلاهبرداری همواره می‌‍تواند به شما عزیزان از طریق مشاوره یا قبول وکالت خدمت رسانی نماید. 

درصورت نیازه به مشاوره با وکیل با شماره پنج رقمی ما ۵۴۷۶۴ تماس حاصل نماید تا کارشناسان و مشاوران حقوقی ما پاسخگو شما باشند. 

وکالت و مشاوره تخصصی با وکیل

سوالات متداول

مجازت فروش کالاهای متقلبانه به چه صورت می باشد؟

مجازاتی در حدود یک تا هفت سال حبس و جزای نقدی معادل مال اخذ شده تعیین شده‌است.

مرجع صالح به رسیدگی برای فروش کالاهای متقلبانه کدام مرجع می باشد؟

در این نوع از جرایم جهت رسیدگی به آنها، دادسرا و دادگاه صالح هستند که جرم در آن محل رخ داده است. به این مسئله صلاحیت محلی نیز گفته می‌شود.

به کدام مواد قانونی می‌توان برای اثبات جرم فروش کالای تقلبی استناد کرد؟ 

مواد ۴۳۸ تا ۴۴۰ قانون مدنی به عنوان تقلب شناخته می‌شود. و مواد ۱۳۷ و ۱۴۰ قانون مدنی حق فسخ معامله برای خریدار در صورت مغایرت کالای خریداری شده با کالای اصلی، تعیین شده است.

 

این مطلب را به اشتراک بگذارید:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مرتبط

جرائم اینترنتی چیست؟

در واقع جرائم اینترنتی به جرائمی گفته می‌شود که در بستر اینترنت انجام می‌گردد در واقع فرد مجرم با استفاده از کامپیوتر یا تلفن همراه فعل جرم را انجام می‌دهد.

ادامه‌ی مطلب »